Lid, donateur of introducee?

We krijgen nog wel eens de vraag wat nu een lid, donateur of introducee is, hieronder een korte beschrijving.

Een lid heeft stemrecht en mag dus meebeslissen in belangrijke vraagstukken die besproken worden in de algemene ledenvergadering (ALV). Een mooi voorbeeld hiervan is het verkiezen van de nieuwe voorzitter in de ALV van zaterdag 18 november.

Elk lid krijgt ook een EG-nummer waardoor deze mag aan- en afvaren op de daarvoor bestemde plekken. Met het EG-nummer kan ook een slagboompas aangevraagd worden bij de gemeente om te mogen rijden op het strand.

Ook mag een lid gebruikmaken van alle verenigingsfaciliteiten. Dit geeft toegang tot het paviljoen en de soos, maar een lid mag bijvoorbeeld ook een bootje stallen op het strand, in de loods onderhoud uitvoeren en de verenigingstrekker gebruiken voor het te water laten van het bootje.

 

Een donateur heeft toegang tot het paviljoen en de soos en kan deelnemen aan de door de vereniging georganiseerde activiteiten. Een donateur heeft geen stemrecht.

 

Een lid of donateur kan één of meerdere introducees uitnodigen voor de door de vereniging georganiseerde activiteiten. Zonder gastvrouw of gastheer kan een introducee geen gebruik maken van de verenigingsfaciliteiten zoals het paviljoen en de soos.

Vraagtekens Vraagtekens