Zaterdag makrelen vissen

Beste Bootvissers,

Het lijkt komende zaterdag weer mooi visweer te worden. De vangsten vallen de afgelopen weken wat tegen, op de ruimte vrijwel alleen (te) kleine wijting en hier en daar een verdwaalde makreel met soms een uitschieter tot een stuk of 10.

Hierdoor is het onderstaande idee ontstaan:

Komende zaterdag kan een ieder gaan vissen en de gevangen makrelen, al is het er maar één, kan je ’s middags inleveren op het paviljoen. Dan gaat de VisCie de aangeleverde makrelen zondagmiddag roken in de achter het paviljoen aanwezige rookton. Daar gaan er totaal zo’n 40 tot 50 stuks in. En het is natuurlijk de bedoeling dat die door de aanwezigen op zondagmiddag genuttigd gaan worden. Als er een aantal boten zaterdag een paar makrelen in kunnen leveren, dan is het in elk geval zondag de moeite waard om de rookton te gaan gebruiken.

Het is en blijft de vraag of er überhaupt makrelen gevangen gaan worden, maar we kunnen het in elk geval proberen.

Een aantal leden van de VisCie gaan met de Beekman 540 ”Egmonds Hoop” rond een uur of elf naar de dichtstbijzijnde wrakken voor Egmond, om te kijken of daar een makreeltje op zit. En op die boot kan nog wel een opstapper mee. Heb je zelf geen GPS en wil je daar ook een keer heen dan kunnen we daar gezamenlijk heen varen en om beurten over die wrakjes gaan driften. Zorg wel zelf voor wat extra makrelen paternosters, die kan je op de wrakken nog wel eens verspelen.

En we willen de ”grote” boten die zelf een GPS aan boord hebben en ook die kant op willen vragen om voor een keer één of twee collega vissers mee te nemen die zelf geen of een ”kleine” boot hebben. Zo kunnen we er misschien samen nog een paar leuke uurtjes van maken.

En mocht je makrelen aan kunnen leveren dan liefst ”rook-klaar”, dus schoongemaakt met een mooie rechte buiksnede, de kieuwen eruit en de keelpees heel laten. Mocht je niet precies weten hoe dat moet laat de makrelen dan schoonmaken door een collega vissers die wel die kennis bezit. Het goed schoonmaken is echt nodig om ze goed te kunnen roken. De VisCie zorgt ervoor dat de makrelen zaterdagmiddag aan de wal koud gelegd kunnen kunnen worden. Het zou mooi zijn als je ze zelf in je boot koud zou kunnen houden, in een koelbox met ijs c.q. koelelementen.

In het paviljoen kan je, als je F1 liefhebber bent, zaterdagmiddag ook nog de kwalificatie zien en zondagmiddag de F1 race in Singapore. Er hangt een mooie TV en daarop ontvangen we de beelden van F1TV.

Tot zover, een heel verhaal maar hopelijk spreekt dit idee een aantal vissers aan en krijgen we een mooie zaterdag en zondag(middag).

Uw VisCie.

gerookt gerookt