Hoek tot Helder

De langste ééndaagse downwinder ter wereld. Tel dit gegeven op bij de ruige omstandigheden van de Noordzee, de mooie langgerekte stranden die Nederland rijk is en je komt tot de tocht der tochten. Even heroïsch en afhankelijk van het weer als de Elfstedentocht, maar dan met klotsende golven en een harde zuidwester wind.

De tocht start vroeg in Hoek van Holland, honderden kiters varen langs de kust omhoog en 130 km verder, in Den Helder is de finish. 130 km is een schatting, je vaart namelijk nooit in een rechte lijn. Het aantal netto km’s dat deelnemers afleggen loopt uiteen van 130 tot zelfs 200 km!

De verwachting is dat de kiters morgen (woensdag 20 september) rond 13/13:30 uur langs Egmond komen, maar dit is natuurlijk volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is een prachtig gezicht om zoveel kiters bij elkaar te zien en helemaal als je bedenkt dat elk persoon met deze barre tocht geld inzamelt voor de Hartstichting. De goal om één miljoen euro op te halen is bijna gehaald, een prachtig initiatief!

Meer informatie klik hier. (https://www.hoektothelder.nl/)

hoek-tot-helder-2021-john-nobbe-fotografie-3 hoek-tot-helder-2021-john-nobbe-fotografie-3