Soortenviswedstrijd 24 augustus 2013

ingevoerd op 26-8-2013


Afgelopen zaterdag kozen 11 visboten het ruime sop. Daarin 22 gedreven vissers die allemaal gebrand waren op de winst in de, meestal maar 1 x per jaar gehouden, soorten wedstrijd. De boot die de meest verschillende soorten vis aanlevert, wint de wedstrijd.

Nog nooit is het deze zomer voorgekomen dat de deelnemers voor de wedstrijd zo in zich zelf gekeerd waren. Tactieken werden doorgenomen. Hebben we het juiste aas mee? Hoe ver uit de wal gooi ik mijn lijnen uit? Met z’n allen voeren ze uit. De ene boot begon onder de wal, de andere weer een mijl weg.

Opvallend deze wedstrijd was het aantal deelnemende dames. Stoere meiden die er niet voor terug deinsden om de woelige baren de bevaren, een zeepier aan de haak te rijgen en de nodige vissen te onthaken.

De vissen waren door de hoge watertemperatuur massaal naar koelere oorden vertrokken. Voor de krabben echter bleek het een walhalla, massaal vraten ze de zeepieren van de haken zodat de weinige vis die er wel zat geen kans meer had in deze lekkernij.

Na drie uur vissen werden in totaal 5 verschillende soorten vis aangebracht nl. bot, makreel, wijting, geep en naald.
Winnaars werden Peter Konijn en Hessel den Boer die met hun uitzonderlijke vistechnieken de rest van het veld het nakijken gaven en drie soorten, totaal 124 cm wisten te vangen. Tweede plaats was voor Aris Blaauboer en Nancy van der Hoek met ook drie soorten, totaal  77 cm. Echter vele centimeters kleiner dan de winnaars maar een prachtige  prestatie voor een dame die voor de eerste keer een wedstrijd vist. Derde plaats was voor de gebroeders Wim en Henk Verdonk eveneens met drie soorten en slechts  5 centimeter minder vis dan plaats 2. Chapeau voor al deze vissers op het erepodium.

Deze wedstrijd was weer een hoogte punt in ons fantastisch visseizoen welke we toch te danken hebben aan de mooie zomer en niet te vergeten  al  de gezellige mensen die onze vereniging rijk is.
    
Uw viscommissie                                     
Terug van de wedstrijd Terug van de wedstrijd