HARINGRACE 2014

ingevoerd op 13-4-2013

Op zondag 18 mei 2014 werd op zee de eerste bootviswedstrijd van ,,bv DE WERF,, gevist.
Deze zo genoemde ,,Haringrace,, is de traditionele kick- off van het zomerseizoen.
Het startveld bestond uit 13 boten die rond het middaguur het ruime sop kozen. Vreemd genoeg werd door de kampioenen van 2013 verzaakt. ,,Dan kunnen anderen ook weer eens winnen,, was hun antwoord. Waarschijnlijk kunnen ze de druk gewoon niet meer aan en nemen ze een sebatical. Dit deed bij Sven Kramer  ook wonderen namelijk. Topsport kan je breken zeggen ze.

Onder perfecte weersomstandigheden, op een zee nog vlakker dan een ijsbaan met een zeer zwak windje en een lekker zonnetje, zocht ieder  zijn beste visplek voor de Derper kust.
Al snel bleek dat de scharren met grote getale lagen te wachten op de eerste zeepieren van het jaar.
Haaltjes van drie waren eerder regel als uitzondering. Dit bracht wel een probleem met zich mee.
Veel vissers hadden dit niet voorzien en hadden een nijpend zeepieren tekort. Er diende dus zuinig met het aas om te gaan. Na drie uur keihard werken werd weer koers gezet naar het strand waar de vangst werd gewogen. Wat een uitslag, totaal werd 135 kg vis gevangen waar bij 6 boten binnen 1,5 kg van elkaar eindigden. Met een totale vangst van 15.38 kg wisten Janette en Ivar Wijker deze wedstrijd te winnen. Henk en Henk Jan Verdonk veroverden de tweede plaats en Luuk Konijn en John Haker de derde plek. Na de prijsuitreiking, onder het nuttigen van een harinkie en een slokkie, bleef het nog lang gezellig druk op ons prachtige paviljoen. Wat een fantastische start van een nieuw seizoen.