Uitslag bootvissen

Uitslag van zaterdag 21 augustus

Beste Bootvisser,

 

Afgelopen zaterdag kregen de thuisblijvers weer eens ongelijk. Onder goede weersomstandigheden konden we met de negen aanwezige bootjes een prachtige wedstrijd vissen. De vis lag niet dik bezaaid, maar elke boot wist zijn visje wel te vangen. En het vissen op soorten geeft toch weer een aparte spanning in de boot, je kan nog zoveel scharren of wijtingen vangen maar die bot, schol, makreel of horsmakreel heb je echt nodig om in de prijzen te kunnen vallen. Uiteindelijk hadden de 3 beste vangende boten elk 4 soorten vis en het totaal aan centimeters maakte het verschil tussen de 1ste, 2de en 3de prijs. Op de vis prijzentafel lag er overigens voor elke visser een prijs klaar.

 

Good Old Cees Kager was gelukkig voldoende hersteld van zijn heupoperatie zodat hij te voet weer naar het paviljoen kon komen en hij op zijn bijna onnavolgbare wijze ons kon toespreken en de prijzen kon uitreiken. Dat er in de toespraak een aantal sporten met elkaar werden verward kwam door de foutieve en kwalijke inbreng van twee niet vissers die tijdens het opstellen van zijn speech en het opmeten van de ingeleverde vissen Cees dusdanig van zijn à propos hadden gebracht dat zelfs golfer Jos Luiten lid van onze club werd gemaakt.

 

De uitslag was als volgt:

1ste Sven Harms (net geëmigreerd van Derp naar Agombinne) met Jos van Dijk, 4 soorten, 94cm;

2de Frank Blaauboer met Rob Zwart (van Ka), 4 soorten, 90cm;

3de Ivar en Janet Wijker, 4 soorten, 88cm;

4de Kees Blaauboer en Hans Meijne, 3 soorten, 77cm;

5de Peter Konijn en Burk, 3 soorten, 67cm;

6de Harrie Harms en Robert van den Boogaard, 3 soorten, 65cm

7de Paul Glas en Bert de Joode, 2 soorten, 47cm;

8ste Lex en Peter Stam (de Duiker), 2 soorten, 45cm;

9de Willem Noordhoorn en Kees van de Kommer, 2 soorten, 43cm.

 

Het is nog het vermelden waard dat Willem en Kees het bootje van Frank en Ka naar de visgronden moesten slepen omdat de BB-motor van Frank in eerste instantie niet wou starten, maar dat euvel kon Frank gelukkig tijdens het vissen door herstellen.

 

Na de prijsuitreiking volgde er, terwijl een een bijna zwarte lucht over het duin noordwaarts trok waar gelukkig slechts enkele regendruppels uit vielen, de traditionele verloting die weer de nodige hilariteit tot gevolg had. De samenstelling van de prijzentafel was iets anders dan we gewend waren, je zou min of meer kunnen stellen dat de alcoholische dranken licht de overhand hadden, maar er stonden meerdere spullen van goede kwaliteit zoals een eerste klas RVS rookoven, wat duurdere vis attributen en een prachtige ovale vispan van het Franse kwaliteitsmerk De Buyer. Door onderlinge ruilacties met de gewonnen prijzen kwamen al deze items bij een zeer gelukkige winnaar terecht. Al met al werd het een prachtig evenement waarbij door de aanwezigen de op en rond het paviljoen geldende corona regels goed in acht werden genomen zodat we als viscommissie zonder enige twijfel weer aan een volgende wedstrijd kunnen gaan werken.

 

Uw VisCie.

3836968_879543 3836968_879543