Seizoensopening en wat verdere info

Vanuit de viscommissie

Beste bootvisser,

 

Zaterdag 16 april hadden we opening van ons Paviljoen Zuid voor het seizoen 2022.

Het weer werkte prima mee, mooi zonnig weer met wel strak oostelijke windje waar we op en rond het paviljoen gelukkig geen last van hadden.

De feestcommissie had de boel weer eens strak georganiseerd, super geregeld.

Tijdens de borrel deed onze voorzitter Jur nog woordje waarbij hij de vele bij- en rond de opbouw betrokken vrijwilligers bedankte voor de inspanningen, en het mag gezegd worden, de boel stond er super strak en glimmend gepoetst bij.

De muziek werd verzorgd door het ons reeds bekende trio ”Ongeremd” en die konden de sfeer goed aanvoelen en haakten direct in op de geplaatste muzikale verzoekjes.

De zeer smakelijke Indische rijsttafel stond in buffet vorm binnen opgesteld en er was ruim voldoende om alle magen te vullen, ook was er voor de eters een speciaal Paas-IJ biertje geregeld wat goed gekoeld werd aangeboden en door de liefhebbers van een speciaalbiertje met smaak werd gedronken.

Al met al een opening waar we met veel plezier op terug kunnen kijken, de thuisblijvers hadden weer eens ongelijk.

 

Vrijdagmiddag/avond 15 april hebben de mannen van Mart Gul het strand van het paviljoen tot de huisjes nog gevlakt, en zaterdagochtend zijn de eerste catamarans geplaatst. Er is wat meer ruimte gecreëerd tussen het paviljoen en de eerste rij catamarans waardoor het (veel) makkelijker is geworden om daar visbootjes te plaatsen. Ook aan de Noordzijde is wat meer ruimte omdat Jeffrey Wesselingh in overleg met ons bestuur zijn cabine’s minder zuidelijk heeft geplaatst. Plaatsen van de (eerste) visbootjes graag in overleg met de beheerder Zuid Jur Zandbergen en/of met Kees Blaauboer van de Vis- en Trekker commissie.

 

Zaterdag 16 april werd ook het Open Zuid Hollands Kampioenschap Boot vissen gehouden.

Ivar en Janet Wijker reden zaterdag in alle vroegte richting Scheveningen om bij de Afrit hun boot te water te laten.

Daarna via zee naar ’s Gravenzande om daar de wedstrijd te vissen.

Ze wisten de Egmondse eer hoog te houden met een prachtige tweede plaats, ze wisten 13,34kilo maatse vis in te leveren, de winnaars hadden slechts 340gram meer vis, de derde plek had weer ruim een kilo minder vis, een spannende wedstrijd dus.

We feliciteren Ivar en Janet van harte met deze eervolle tweede plek.

 

Op strand staat alles dus klaar om weer een bootviswedstrijd te gaan houden en zodra het weer het toelaat zullen dat dan ook weer gaan organiseren.

Zorg dus dat de boel vaarklaar staat en je hengelspullen op orde zijn.

Hopelijk zien we elkaar snel op strand en/of in ons paviljoen wat vanaf nu de eerste weken bij redeljk weer geopend is op de vrijdagmiddagen en in de weekenden.

 

We krijgen eerdaags waarschijnlijk ook nog een officieel berichtje vanuit het bestuur dat het parkeerterrein bij het Torensduin leeg gemaakt moet worden. De gemeente heeft aangegeven dat zet het terrein dan gaan opknappen en daarna kunnen de boten weer terug geplaatst worden. Dit zal zo als het er nu naar uit ziet vanaf half mei tot in juni plaats vinden. Als je zelf geen trekker tot je beschikking hebt kan je contact opnemen met de trekker-commissie die je kan helpen bij het (tijdelijk) verplaatsen van je boot.

 

Uw VisCie.

3836968_879543 3836968_879543