Catclub Jeugdzeilen 2024

Catclub Jeugdzeilen: Jonge Zeilenthousiastelingen op het Water

De Catclub Jeugdzeilen, een bruisend onderdeel van de botenvereniging de Werf, biedt jongeren tussen 12 en 18 jaar de kans om de opwindende wereld van het catamaranzeilen te verkennen. Het is belangrijk te benadrukken dat Catclub Jeugdzeilen geen commerciële zeilschool is, maar een initiatief van gepassioneerde vrijwilligers binnen onze vereniging.

Veiligheid voorop: Onze Toewijding aan Instructie en Begeleiding

Bij Catclub Jeugdzeilen staat veiligheid voorop. Onze toegewijde vrijwilligers bieden instructie en begeleiding aan jonge zeilers op zee, en wij zorgen ervoor dat er altijd een snelle boot aanwezig is voor veiligheid en instructiedoeleinden. Ons streven is om jongeren de fijne kneepjes van het catamaranzeilen bij te brengen, terwijl we een veilige en plezierige omgeving bieden.

Seizoen aftrap op Zaterdag 25 mei 2024

Het catamaranseizoen begint (onder voorbehoud) op zaterdag 25 mei 2024. We zijn ons bewust van de onvoorspelbaarheid van het weer en houden rekening met mogelijke uitval als gevolg van slechte weersomstandigheden. Voor deze situaties hebben we een slechtweerprogramma beschikbaar om ervoor te zorgen dat de zeilervaring niet verloren gaat.

Samenwerking voor Succes: Opbouw en Opruimen

De betrokkenheid van deelnemers en ouders is cruciaal voor het succes van Catclub Jeugdzeilen. We verwachten dat zij helpen bij de op- en afbouw van de club, denk hierbij aan bijvoorbeeld het monteren (en demonteren) van de botenstelling op het strand.

Gratis Instructie Boekje en Inschrijfformulier

Voor degenen die meer willen weten over Catclub Jeugdzeilen, bieden we een gratis instructieboekje aan dat kan worden gedownload in Pdf-formaat. Daarnaast is het inschrijfformulier beschikbaar als Pdf-bestand op onze website. We nodigen alle geïnteresseerden uit om de informatie te verkennen en deel te nemen aan deze spannende zeilervaring.

Praktische Details voor Deelnemers

Catclub Jeugdzeilen verwelkomt jongeren tussen 12 en 18 jaar, met een minimum van 10 en een maximum van 12 cursisten. De instructiedagen vinden plaats op zaterdag. De locatie is op het strand bij ons paviljoen op het strand zuid in Egmond aan Zee.

De kosten voor 6 zaterdagen bedragen €130,00, dankzij de inzet van vrijwilligers en ouders om de kosten laag te houden. Inschrijving vereist het invullen van het formulier, mailen en het vooraf overmaken van €130,00. Theorielessen vinden plaats op het paviljoen, waar ook ’s middags wordt geluncht. Consumpties zijn voor eigen rekening via consumptiekaarten.

De instructie omvat het gebruik van Spark en Dart 15, met maximaal 3 cursisten per cat, begeleid door een instructeur/trice. Veiligheid is onze prioriteit, en we zijn altijd op het water aanwezig met de begeleidingsboot. Er is een walschipper aanwezig, en radiocontact is gegarandeerd.

Dagindeling op Zaterdag:

· 09.30-10.00 uur: Voorbespreking instructeurs

· 10.00-10.30 uur: Aankomst cursisten en welkom, Theorie zeilen-cats vaarklaar maken

· 10.30-13.30 uur: Praktijk zeilen

· 13.30-14.00 uur: Cats aftuigen en opruimen

Catclub Jeugdzeilen belooft een onvergetelijke ervaring op het water, waar jonge zeilers hun passie voor het zeilen kunnen ontwikkelen onder de begeleiding van toegewijde vrijwilligers. We hopen velen van jullie te verwelkomen voor een seizoen vol avontuur en plezier!

catclub@bvdewerf.nl

Kijk ook eens op www.bvdewerf.nl

79_org 79_org